DE KROON OP HET WERK!

Toen het museum in de coronatijd haar deuren diverse malen moest sluiten hebben vele vrijwilligers van het museum van de nood een deugd gemaakt en de ronde Maaskamer zo goed mogelijk in de originele stijl gerestaureerd. Er ontbrak er nog maar één ding aan wat wel de mooiste Nederlandse ronde stijlkamer uit de 18de eeuw wordt genoemd: een monumentale kroonluchter, passend bij de rijkelijk met strikken en bloemslingers gedecoreerde wanden en de kroonlijst langs het plafond. Versierselen die heel typerend zijn voor stijlkamers uit die tijd, volgens kunstkenners, en zó verfijnd, dat de Maaskamer bijna on-Nederlands aandoet.

Foto’s Vincent Mentzel

Draag uw steentje bij!

Het Dordts Patriciërshuis heeft de kroonluchter tot december van dit jaar in bruikleen gekregen en wil het topstuk nu graag aankopen en zo behouden voor het museum. Daarom is een crowdfundingsactie gestart om het benodigde bedrag hopelijk bij elkaar te krijgen. Alle donaties, groot en klein, zijn zeer welkom!

Meer informatie over deze actie vindt u op https://www.voordekunst.nl/projecten/12872

Daar staat, afhankelijk van de hoogte donatie, een aantal tegenprestaties vermeld zoals een boek over het museum, een groepsrondleiding door de voormalige bewoner, een borrel of diner in de Maaskamer.