PATRICIERSHUIS PRESENTS

In deze editie blikken wij vooruit naar onze tentoonstelling “In de floria”, die op 14 september van start zal gaan. Zoals de naam al doet vermoeden zullen er prachtige bloemstillevens te zien zijn. Het betreft werken van schilders die omstreeks 1800 werkzaam waren in Dordrecht. Ook liefhebbers van hedendaagse kunst komen aan hun trekken want de bekende fotograaf Bas Meeuws laat zich inspireren door het huis en de collectie en zal speciaal voor de tentoonstelling een aantal kunstwerken vervaardigen die verspreid door het pand zullen worden getoond.

Om alvast in de stemming te komen is er onlangs een fotowedstrijd georganiseerd waarbij mooie prijzen zijn te winnen; de winnende foto zal zelfs onderdeel uitmaken van de tentoonstelling!

Wij hopen u binnenkort weer te mogen begroeten en bieden u dan gratis een kopje koffie of thee aan. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om ons te bezoeken kijk dan in ieder geval op onze totaal vernieuwde website! Vanuit uw luie stoel kunt u dan digitaal door het museum wandelen zodat u alvast een indruk krijgt van de vele werkzaamheden die de afgelopen jaren zijn verricht.

Bestuur en vrijwilligers van het Dordts Patriciërshuis, museum aan de Maas