BELLA DALLA TESTA AI PIEDI (MOOI VAN TOP TOT TEEN)

17 maart t/m 23 april

Tassen, schoenen en hoeden van Italiaanse ontwerpers

Enige weken geleden ontvingen wij van het Italiaans Cultureel Instituut uit Amsterdam twee grote kisten.

Met kloppend hart maakten wij de kisten open en verwijderden zorgvuldig het papier waarin de schatten waren verpakt. Heel bijzonder om tassen in handen te houden, die eigendom waren van grote namen. Zo kwam er onder andere een satijnen fuchsia tas tevoorschijn van Angelina Jolie, een pompoentas van Julia Roberts, een paarse kikkertas van Lady Gaga, een rode schoudertas met veren van Sophia Loren en een leren tas met papagaaienveren van Gala, de vrouw van Salvador Dalì.

Ilse kon bijna niet wachten om op de foto te gaan met deze prachtige tassen. De foto’s, die zijn gemaakt door Special Eye fotografie, kunt u hier bekijken.

De tentoonstelling vormt een reis door de Italiaanse modetraditie vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden. Er is veel werk te zien van Andrea Pfister die in Vigevano ontwierp. Zijn tassen voor personen als Raquel Welch, Nancy Reagan, Barbara Streisand, Julia Roberts, Elton John en Rudolf Nureyev kregen bekendheid in de jaren ‘80. Bekende modehuizen ontwierpen ook voor sterren zoals Prada voor Maria Callas, Valentino voor Sophia Loren en Fendi voor Federico Fellini.