HIGHTEALICIOUS

De tentoonstelling zal nog tot en met 23 april te bezoeken zijn en gedurende deze weken zullen er enkele exclusieve activiteiten georganiseerd worden in samenwerking met Hightealicious.

CelibriTEA

Op 14 april bent u tevens van harte welkom om deel te nemen aan de CelebriTEA! Op deze middag zien we u graag in uw leukste outfits (tenue de ville) op onze rode loper verschijnen, voorafgaand aan de “Celebration High Tea” in de schitterende Maaskamer. Uiteraard is er ook op deze middag gelegenheid om op uw gemak de accessoires uit de ‘Bella dalla testa ai piedi’ expositie te bekijken. Prijs: €33,95

Zo kunnen er op vrijdag 31 maart plaatsen gereserveerd worden voor een gezellige Ladies Morning, waar u kunt genieten van heerlijke Italiaanse koffie of thee en gebak van de Engelse sweet table! Natuurlijk kunt u op deze ochtend ook uitgebreid onze tentoonstelling bewonderen.

Anne Buchanan van Sensational Tea ontwikkelde speciaal voor deze tentoonstelling een thee, genaamd CelebriTEA. Zij vertelt hierover het volgende:

Leven in het naoorlogse Italië was boeiend, hoopvol. Mode, film, auto’s en Vespa’s waren in opkomst, de toekomst zag er kansrijk en glansrijk uit. Na een duister verleden en bittere oorlog leek alles weer mogelijk.

Anna Magnani vertegenwoordigt het archetypisch beeld van passie en emotie, doorzettingsvermogen en creativiteit dat met dit tijdperk gepaard gaat. Geen klassieke schoonheid, maar een grote aantrekkingskracht dat zich in haar lach en in haar tranen verschuilt. Een prachtige vrouw en een geweldige actrice.
Anna Magnani was de inspiratie voor CelebriTEA. Met deze thee wilde ik de essentie van ‘mijn’ Italië uitbeelden: een intense smaak, met veel geur en kleur.

Zwarte thee is de basis van CelebriTEA, dat geeft de intense smaak. Italië staat bekend om sinaasappels en mandarijnen, vooral uit Sicilië, maar ook bergamot, dat in Calabria wordt geteeld. Deze citrusvruchten vormen de eerste smaak beleving. De geur en kleur van een voorzomerse dag als alles in bloei staat komt er nog bij voor de ondertonen. Voeg sinaasappelbloesem, rozenblaadjes, jasmijn, korenbloemblaadjes en lavendel toe dan heb je de sfeer te pakken. En ja, ook een tikkeltje lapsang souchong (gerookte thee) is ook toegevoegd, net genoeg om het achter in je keel te proeven bij de afdronk. Roken deed Anna Magnani veel, evengoed als veel Italianen toen.
Zo heeft CelebriTEA iets weg van een kleurrijke zomerjurk van een geparfumeerde dame, of een wandeling langs tuinen in een zonovergoten dorp. Hoe je het ook ervaart – geniet!
Anne Buchanan (Sensational Tea - sensationaltea.shop)