IN DE FLORIA

Zoals de titel al suggereert verwijst deze naar een jubileum waar ook bloemen een rol bij spelen. Komend najaar viert het museum haar 10-jarig bestaan met een tentoonstelling van bloemstillevens van Dordtse meesters.

De topstukken uit de collectie zijn twee bloemstillevens van Cornelis Kuipers die, tot ze door ons konden worden verworven, altijd in privé-bezit van nazaten van de schilder zijn gebleven. Speciaal voor de tentoonstelling konden 8 andere bloemstillevens uit binnen- en buitenland in bruikleen worden verkregen die in de beide stijlkamers aan de voorzijde van het pand zullen worden getoond.

Op de overige verdiepingen van het pand zal een vergelijkbaar aantal foto’s van bloemstillevens worden getoond van Bas Meeuws, die met zijn werk furore maakt in de Amerikaanse en Aziatische kunstwereld. In Nederland heeft hij o.a. geëxposeerd in Rijksmuseum het Muiderslot. Zijn werk knipoogt met name naar de Hollandse meesters uit de 17de eeuw. Speciaal voor ons museum zal hij echter minimaal 10 werken vervaardigen, die zijn geïnspireerd door het huis en de collectie 18de eeuwse schilderijen en gebruiksvoorwerpen.